Amerikaanse recepten

Kerst diner! of te wel Kalkoen

Bij kerst hoort kalkoen. Maar hoe maak je nu een goede kalkoen klaar? Alles zit hem in de voorbereiding. Neem ruim de tijd om de kalkoen te laten badderen in een pan met water met allemaal lekkere kruiden, dit zorgt ervoor dat de kalkoen heerlijk mals en sappig blijft na het bakken.

Printen

Kerst Kalkoen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 1 dag
Bereidingstijd 4 uren
Totale tijd 12 uren
Personen 6 personen

Ingrediënten

  • 1 kalkoen minimaal 2 kg
  • 125 gram zout
  • 2 laurierbladeren
  • hand vol tijm
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 200 gram ontbijtspek
  • 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Los het zout op in 1 liter water door het te verwarmen en laat dit afkoelen. Doe het zoute water in een grote emmer of pan en voeg vervolgens nog 2-3 liter koud water toe. Doe hier de laurier, citroen, peper korrels en geplette knoflooktenen bij.

  2. Laat de kalkoen in het water zakken en laat dit 6-12 uur op een koude plek staan. Met de deksel erop.

  3. Haal de kalkoen uit de emmer en spoel deze af en dep droog. Laat de kalkoen op kamer temperatuur komen.

  4. Bekleed de kalkoen met het spek en vul hem met je eigen gewenste vulling.

  5. Doe de kalkoen in een op 175 C voor verwarmde oven en laat de bak de kalkoen in 3,5 uur af.