bloemkool fried rice
Aziatische recepten

Aziatische gebakken bloemkoolrijst met champignons

Paleo at its best. Dit is echt een heerlijk super gezond gerecht. Boordevol groenten en heerlijk van smaak. Stiekem is het lekkerder dan de originele fried rice. Mocht je vrij strikt zijn in Paleo zorg dan voor de juiste vissaus. Ook als je niet weet wat Paleo is of je er niks mee hebt, geen probleem dit recept blijft gewoon ongelofelijk lekker!

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Snij de roosjes van de bloemkool en hak ze fijn in een keukenmachine tot het een soort rijst is.
  2. Snij de bacon in blokjes en snij de champignons, lente ui en ui fijn en rasp de gember.
  3. Bak de bacon in een koekenpan knapperig en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. Kluts de 2 eieren in een kom met wat zout en peper en bak de omelet in de pan van de bacon in het bacon vet. Haal de omelet uit de pan en snij in stukjes en zet apart.
  5. Doe een beetje kokosolie in een wok en wok de ui op een laag vuur tot deze zacht is.Voeg vervolgens de champignons toe en bak deze mee tot ze mooi bruin zijn.
  6. Voeg de gember toe en roer dit goed door. Voeg vervolgens de bloemkool toe en doe een deksel op de wok en kook de bloemkool voor 5 min.
  7. Voeg de fijngesneden lente ui en kruiden toe (munt, koriander, basilicum) en de in stukken gesneden omelet. Maak het gerecht af met vissaus en de uitgebakken bacon.

Ingredienten

  • 1 bloemkool
  • 250 gram bacon
  • 2 eieren
  • 1 stuk gember (ter grootte van je duim)
  • 1 kleine ui
  • 400 gram champignons
  • 2 lente ui
  • 2 el fijngesneden koriander
  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 1 el fijngesneden munt
  • 1 el vissaus
  • kokosolie