Aziatische recepten

Kip met rijstnoodles

Tijd voor een heerlijke wokgerecht. Zoals jullie weten ben ik groot fan van de Wagamama. Het is een geweldige mix van de oosterse keuken op een hippe en zeer smaakvolle manier. Mocht je in de buurt zijn van een Wagamama restaurant, dan zou ik zeker even naar binnen lopen. Daarom vandaag een wokgerecht. Lekker simpel en snel klaar te maken. Kip met rijstnoedels.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels in kokend water in 2-3 min gaar. Giet ze vervolgens af en doe ze terug in de pan.
  2. Doe hier de kokos-gember saus bij. Dek de pan goed af en zet opzij.
  3. Verhit de wok op middel hoog vuur doe vervolgens de olie erin en zet het vuur hoog. Roerbak de kipreepjes in 2 min gaar. Doe vervolgens de chilipepers, ui, tauge en paprika bij de kip in bak dit 3 min mee.
  4. Breng alles op smaak met zout, suiker en sojasaus. Verdeel vervolgens de noedels over 2 mooie kommen en schep de roerbak erbij. Garneer met koriander en een partje limoen.

Ingredienten

  • 100 gram rijstnoedels
  • 3 1/2 dl kokos-gember saus
  • 200 gram kipfilet
  • 2 rode chilipepers
  • 1 kleine ui
  • hand vol tauge
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kristalsuiker
  • 2 el lichte sojasaus
  • handje vol verse koriander
  • 1/2 limoen