Recept voor noedels met gerookte makreel
Aziatische recepten

Noodles met gerookte makreel

Een heerlijk gezond en snel gerecht. Het is erg eenvoudig om te maken en het staat binnen 20 min op tafel. Het leuke van noedels is dat het met zeer veel verschillende vis en vlees soorten te eten is. Je hebt slechts een aantal basis ingredienten nodig om het lekker te maken. Zorg ervoor dat je altijd citroen of limoensap in huis hebt en was verse koriander. Dit in combinatie met noedels is echt geweldig.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Snij de gember, rode peper en knoflook fijn en fruit dit kort aan in een wok.
  2. Doe vervolgens de sugar snaps erbij en wok op hoog vuur tot ze wat gaan glimmen. Doe vervolgens de soja saus en honing erbij samen met 2/3 van het citroensap.
  3. Laat dit op een laag vuurtje een beetje inkoken (let op: laat de saus niet verbranden)
  4. Pluk het vlees van de makreel en snij de lente uit fijn.
  5. Kook de noedels in 2 min gaar in koken water. Giet af en doe er de rest van het citroensap overheen en de verse koriander.
  6. Serveer de noedels in een grote kom met de sugar snaps en de verse makreel. Garneer met de lente uit en schenk een beetje van de saus erover.

Ingredienten

  • 1 gerookte makreel
  • 100 gram noedels
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode peper (zonder pitjes)
  • 1 cm verse gember
  • 200 gram sugar snaps
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el citroensap
  • hand vol verse koriander
  • 1 lente ui