witte chocolade brownie
Bakken

Witte chocolade brownies

Dit wordt echt genieten. Brownies zijn natuurlijk heerlijk, maar wat dacht je van witte chocolade brownies. Dat niemand daar eerder op is gekomen! Kwam dit recept tegen op de BBC. Engelse TV heeft geweldige kookprogramma’s en dit is wel weer een super recept. Ik zou zeggen, direct de keuken in en bakken maar. Dit is ongecompliceerd feel-good food!

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten

  • Bereidingstijd: 35 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 C
  2. Meng in een beslagkom de suiker en eieren tot het wit en luchtig wordt (goed kloppen). Meng vervolgens beetje bij beetje de gesmolten boter erin.
  3. Doe de gezeefde bloem erbij en vouw dit in het beslag.
  4. Voeg de gehakte witte chocolade en macadamia noten toe aan het beslag en vouw dit er ook in.
  5. Doe het beslag in een ingevette (vierkante) cake vorm (20cm) en bak dit in 35 min af in de oven. Als je een kleinere vorm neemt zal de brownie langer in de oven moeten.
  6. Laat de brownies vervolgens afkoelen.

Ingredienten

  • 225 gram kirstal suiker
  • 4 eieren
  • 225 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 250 gram witte chocolade
  • 100 gram macadamia noten