Franse recepten

Asperge zalm salade

Een fris lente gerecht dat ik tegenkwam op een terrasje in Gent. Het is een heerlijke maaltijd salade. Normaal gesproken ben ik hier niet zo van, maar deze keer was het wel uitzonderlijk lekker. Ondanks dat het einde van de aspergetijd inzicht is, is het volop aardbeien tijd. Daarom in dit recept de combinatie!

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 15 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges en kook ze 5 min in een pan met water.
  2. Doe vervolgens het vuur uit en laat de asperges 15 min staan met een deksel op de pan.
  3. Snij de zalm in 3 gelijke stukken en breng ze op smaak met zout en peper. Bak 2 stukken zalm in een pan en snij het 3e stuk rauw in dunne plakken.
  4. Snij de aardbeien in plakjes en was de sla.
  5. Meng de olijfolie, azijn en mosterd tot een vinegrette en meng dit met de sla.
  6. Mix de sla, aardbeien, rauwe zalm en kappertjes door elkaar en leg de asperges en gebakken zalm er boven op.

Ingredienten

  • 6 witte asperges
  • 1 zalmhaasje
  • 100 gram aardbeien
  • verse gemengde sla
  • 20 gram kappertjes
  • 80 ml olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 el mosterd
  • zout & peper