Fusion recepten

Ei broodje met paprika en tomaat

Lekker voor met Pasen. Deze ei broodjes zijn net even anders en daardoor een leuke verrassing op tafel. De heerlijke zachte paprika en tomaat geeft het een hartige smaak wat wel eens lekker is naast al het zoete op tafel. Super bij de paasbrunch of gewoon de rest van het jaar.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 45 minuten

  • Personen: 8

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Roster het komijnzaad in een droge koekenpan voor 2 min.
  3. Voeg hier vervolgens wat olie aan toe samen met een gesnipperde ui. Bak dit 5 min tot de ui glazig is.
  4. Voeg vervolgens de tijm, laurier, peterselie, rietsuiker en paprika toe. Bak dit voor 5 min mee. Sprenkel af en toe wat water op de paprika zodat er stoom ontstaat, zo wordt deze mooi zacht.
  5. Voeg vervolgens de tomaten in stukken toe en de cayennepeper. Laat dit op een heel laag vuurtje 5-10 min pruttelen. Doe er af en toe wat water bij zodat de suiker niet verbrand. Haal vervolgens de tijm en laurier eruit.
  6. Snij de topjes van de afbakbroodjes en hol ze uit. Doe in elk broodje een schepje van de paprika/tomaten mengsel. Leg alle broodjes op een bakplaat met bakpapier en breek voorzichtig 1 ei in elk broodje.
  7. Bak de broodjes in 10 min. Doe vervolgens aluminiumfolie over de broodjes om te voorkomen dat de broodjes aanbranden en bak ze nogmaals 10 min om de eieren te laten stollen.
  8. Doe op elk broodje een snufje zout, peper en paprikapoeder om het af te maken.

Ingredienten

  • 8 afbak broodjes
  • 8 eieren
  • 3 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • handje vol peterselie
  • snufje cayenne peper
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 ui
  • 1 tl (gerookt) paprika poeder