recept voor aardbeiensalade
Fusion recepten

Garnalen aardbeien salade

Een lekker idee voor de lunch. Eens wat ander dan brood, namelijk een goede lunch salade. In de zomer is dit een lekker alternatief. Een goede salade met een goed glas witte wijn is echt even genieten zo halverwege de dag. Dit recept kwam, zoals zo veel recepten, tot stand door gewoon de koelkast open te trekken.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 5 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Snij de aardbeien in plakjes en verhit de pijnboompitten tot ze mooi bruin kleuren.
  2. Bak de garnalen op hoog vuur tot ze gaar zijn. Doe 50 ml water in een pan en breng aan de kook. Doe vervolgens de couscous erbij en laat 4 min wellen. Doe er wat boter bij en bak nog kort op voor 2 min.
  3. Meng de vissaus, citroensap en sambal tot een lekkere dressing.
  4. Snij de tomaten door de helft en doe de sla, aardbeien, garnalen erbij. Doe de couscous erbij en doe de dressing erover.

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • 100 gram aardbeien
  • verse gemengde sla
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram couscous
  • 10 roma tomaten
  • 1 el vissaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl sambal