Fusion recepten

Gegrilde aubergine met miso en zoete aardappel

Altijd al een geweldig vegetarisch recept willen hebben? Zoek niet verder, dit is ‘em! Dit gerecht heeft maar een paar ingrediënten, maar ow wat smaakt het geweldig. Wat een klein beetje miso en rustig garen in een oven al niet kan doen met een simpele aubergine en aardappel. Je moet wel even de tijd nemen voor de recept. Het moet namelijk behoorlijk lang in de oven. bij elkaar 60 min. Dus niet ideaal voor een snelle door de weekse avond, maar zeker een aanrader voor het weekend. Je verrast hier sowieso iedereen die bij je aanschuift mee. Dus durf de sprong te maken en ga voor dit all VEG recept.

Ow ja, by the way, dit is ook nog eens erg gezond. Slecht 300 a 350 calorieën, dus je kan ook nog een goed glas wijn erbij nemen.

Geroosterde miso aubergine met zoete aardappel

Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 1 hour
Totale tijd 1 hour 10 minutes
Personen 2

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 2 el bruine miso pasta
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 3 cm gember geraspt
  • 8 lente ui diagonaal gesneden
  • 15 gram verse peterselie grof gesneden
  • 1 tl zonnebloem olie

Bereidingswijze

  1. Schil stroken van de aubergine zodat deze er gestreept uit komt te zien. Smeer de aubergine vervolgens in met de miso pasta. Dit kan je het handigst doen met de achterkant van een lepel.

  2. Leg de aubergine in een braadslee. Schil de zoete aardappelen en snij ze in grove wedges (kwarten) en doe ze bij de aubergine in de braadslee.

  3. Schenk 225 ml kokend heet water in de braadslee. Voeg vervolgens de knoflook, gember en olie toe aan de braadslee. Sprenkel wat zout over de zoete aardappel en zet de braadslee in een voorverwarmde oven op 180C.

  4. Laat de aubergine 30 min en de oven staan. Haal deze vervolgens eruit en schenk 125 ml koken water erbij. Zet hem weer terug in de oven voor nog eens 20 min. Haal de braadslee weer uit de oven en schenk 50 ml kokend water erbij en doe de lente ui in de braadslee. Zet hem weer terug in de oven voor nog eens 10 minuten. 

  5. Haal de braadslee uit de oven en controleer of de aubergine gaar is door er zachtjes in te prikken. Hij moet lekker zacht aanvoelen. Snij de aubergine vervolgens in plakken van 2cm dikte. 

  6. Schep de zoete aardappelen op een bord en leg hier de plakken aubergine op. Gebruik het vocht in de braadslee als jus (mocht er niet genoeg zijn dan kan je wat water toevoegen aan de braadslee om wat meer te maken). Verdeel vervolgens de peterselie over het gerecht en serveer direct.