Fusion recepten

Gerookte zalm met Yorkshire pudding

In Nederland kennen we de Yorkshire pudding niet echt, maar dat is echt zonde. Dit super simpele recept is heerlijk luchtig en kan je perfect combineren met frisse zalm, maar ook bij een heerlijke winterse stoofpot. Dus pak je cupcake vorm uit de kast en maak dit simpele gerecht.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 15 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Doe 2 eetlepels olie in een koekenpan en rist er de naaldjes rozemarijn bij.
  2. Smeer een cupcake vorm heel goed in met olie en verhit in de oven op de hoogste stand.
  3. Doe de melk, eieren en bloem in een blender en mix tot een mooi glad beslag.
  4. Verdeel de rozemarijn over de cupcake vormpjes en giet het beslag in de vormpjes. Zorg ervoor de de vormpjes maar tot de helft zijn gevuld. De yorkshire puddings komen nog omhoog.
  5. Doe de cakevorm zo snel mogelijk weer in de oven en bak de cakejes in ongeveer 13 min goudbruin.
  6. Maak de asperges schoon met een dunschiller en leg ze in een droge grillpan en draai ze regelmatig tot ze rondom mooi geschroeid zijn.
  7. Laat de bieten uitlekken en snijd ze in blokjes . Doe ze met de balsamicoazijn en honing in een steelpannetje en roer regelmatig. Haal ze van het vuur als het allemaal lekker kleverig is.
  8. Meng de yoghurt en de mierikswortel in een kommetje en breng het met peper, zout en citroensap op smaak.
  9. Knip de tuinkers op een mooie serveer plak of schaal en schep er de bietjes op en bestrooi met blaadjes basilicum.
  10. Hussel de asperges met een kneepje citroensap en een snufje peper en zout door elkaar en leg ze bij de bieten salade op de plank of schaal.
  11. Haal de yorkshire pudding uit de oven als deze mooi opgeblazen is en rol de plakjes zalm in roosjes en leg ze erop.
  12. Serveer alles direct.

Ingredienten

  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 grote eieren
  • 150 ml melk
  • 65 gram bloem
  • 180 gram gerookte zalm
  • 300 gram groene asperges
  • 250 gram voorgekookte rode bieten
  • 4 el balsamicoazijn
  • 1 el honing
  • 2 bakjes tuinkers
  • klein hadje vol verse basilicum
  • 1/2 citroen
  • 3 el yoghurt
  • 2 el mierikswotel
  • 1 citroen