Fusion recepten

Ierse Stoofpot voor de herfst

Bij herfst hoort een lekker stoofpot. Voor een lekkere stoofpot moet je even de tijd nemen, daarom is dit uitermate geschikt voor het weekend. Dit recept is echt een heerlijke zoete stoofpot. Samen met een lekker bruin biertje en lekker dik bruin brood. Als ik zeg bruin dan bedoel ik ook echt bruin.

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 1 uur, 30 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Snij de uien en de knoflook fijn en de winterwortel en aardappelen in blokjes. Snij het vlees in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg hier vervolgens het vlees bij en bak het rondom bruin. Haal vervolgens het vlees uit de pan en zet apart.
  3. Doe de boter in dezelfde pan (pan niet schoonmaken) en voeg vervolgens de ui, knoflook, aardappel en wortel toe. Laat dit 20 min op laag vuur bakken.
  4. Doe het vlees samen met de tomatenpuree terug in de pan en bak kort mee. Voeg vervolgens de bouillon, Guiness, suiker, tijm, laurierblaadjes en een scheut Worcestersaus toe en breng aan de kook. Zet vuur vervolgens laag en laat het anderhalf uur sudderen op laag vuur met een deksel op de pan.
  5. Haal op het einde de laurierblaadjes en tijm eruit en breng verder op smaak met zout en peper en strooi de gehakte peterselie erover.
  6. Serveer met stevig boerenland brood.

Ingredienten

  • 750 gram stoofvlees (rund of lam)
  • 3 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 fles (33cl) Guiness
  • 2 tl suiker
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • scheut Worcestersaus
  • 2 uien
  • 4 grote aardappelen
  • 1 grote winterwortel
  • 50 gram boter
  • klein handje gehakte peterselie