repcet voor lahmacun
Fusion recepten

Lahmacun met rundvlees

Heerlijk zo ’s nachts een Turkse pizza, maar echt goed is het natuurlijk niet en op de een of andere manier is hij overdag toch een stuk minder lekker. Het leek mij daarom leuk om het eens zelf te maken. Helemaal from scratch. Het resultaat, een heerlijk kruidige Turkse pizza.

  • Voorbereidingstijd: 1 uur, 30 minuten

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Voor het deeg mix de bloem, suiker, gist, zout en melkpoeder in een grote kom door elkaar en maak een kuiltje in het midden. Doe het ei en de olie in het kuiltje en roer dit langzaam door elkaar. Voeg vervolgens roerend het water toe tot alles goed gemengd is en je een mooi stevig deeg krijgt.
  2. Stort het deeg op een bebloemd werkblad en kneed het deeg 3 a 5 min goed door. Bestuif de schaal met wat bloem en leg hier de deegbol in. Dek af met wat folie en laat voor minimaal 1 uur rijzen.
  3. Doe het gehakt in een ruime schaal en voeg hier de ui, kaneel, zout, allspice, peterselie, granaatappelsiroop, chili vlokken en sumac aan toe en meng goed. Zet het vervolgens in de koelkast om te marineren.
  4. Maak van het deeg bolletjes van 40 gram voor kleine lahmacun of 80 gram voor grote. Rol ze uit tot een dikte van maximaal 2 mm. Bestrijk zowel de boven als onderkant met olijfolie en laat afgedekt rusten voor 15 min. Verwarm intussen de oven voor op 210 C.
  5. Bestrijk elke lahmacun met tahini en verdeel het vlees en de pijnboom pitjes erover.
  6. Bak de lahmacun in 15 a 20 af tot het deeg mooi goud bruin en krokant is. Het vlees mag nog iets roze zijn. Haal de lahmacun uit de oven en sprenkel wat citroensap erover.
  7. Serveer met een lekkere frisse salade van komkommer, radijsjes en tomaten en yoghurt of knoflooksaus

Ingredienten

  • voor het deeg
  • 250 gram tarwebloem
  • 1 1/2 el melkpoeder
  • 1 ei
  • 7 gram gedroogd gist
  • 1 tl zout
  • 1/2 el suiker
  • 60 ml olie
  • 100 ml lauw water
  • voor het gehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl allspice
  • 1/2 tl chili vlokken
  • hand vol fijngehakte peterselie
  • 2 el granaatappelsiroop
  • 1 el sumac
  • 3 el tahini
  • 25 gram pijnboom pitjes
  • 1 el citroensap