Fusion recepten

Piri-Piri garnalen met couscous

Met warm weer is een beetje pittig eten wel lekker. Fris maar toch pittig zo mag piri-piri wel worden omschreven. Hierdoor is het een heerlijke marinade voor een zomers gerecht. Piri-piri garnalen met couscous is een heerlijk frisse en pittige couscous schotel met koriander, harrisa en limoen. Samen met een lekker glas chardonnay perfect voor de zomeravond.

  • Voorbereidingstijd: 1 uur
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingerdienten (behalve de garnalen) voor de Piri-Piri met elkaar in een keukenmachine. Meng de garnalen met de piri-piri marinade en zet het voor 1 uur in de koelkast.
  2. Bak vervolgens de garnalen in 4-5 aan iedere kant gaar zodat ze mooi roze worden.
  3. Kook 300 ml water. Doe de couscous erbij en roer goed door. Laat het 10 min staan met een deksel of bord erop. Doe vervolgens de harissa, rode ui, granaatappel en verse koriander erbij.
  4. Serveer de couscous met de garnalen met een vers schijfje limoen.

Ingredienten

  • 12 Grote garnalen
  • 1 Rode peper
  • 3 tenen knloflook
  • 1/2 Limoen (sap)
  • 1 el gedroogde chilivlokken
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 el rode wijn azijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el paprika poeder
  • Voor de couscous
  • 150 gram couscous
  • 1 tl harrisa
  • 1 rode ui (fijngesnippert)
  • 1 granaatappel (alleen de zaadjes)
  • hand vol vere koriander
  • 1 limoen