Fusion recepten

Stoofpeertje met blauwe kaas en rozijnenbrood

Een heerlijk winters nagerecht. Stoofperen. Dit is echt een recept voor in het weekend. Je moet hier namelijk even de tijd voor nemen. De lekkerste stoofperen zijn ruim 2,5 uur gestoofd. Zo zorg je er voor dat alle smaken lekker in de peer zijn gaan zitten. Stoofperen kun je zowel koud als warm eten. Voor dit recept zou ik met koude peertjes werken.

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten

  • Bereidingstijd: 3 uurn

  • Personen: 6

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofperen en snij het kroontje aan de onderkant weg.
  2. Doe de stoofperen in een pan met de rode wijn, rode port, honing, steranijs en kaneelstokje en laat dit ruim 2,5 uur stoven op een heel laag vuurtje met de deksel op de pan totdat de peren mooi rood van kleur zijn.
  3. Haal de peertjes, kruiden en sinaasappel uit de pan met een spatel en zet de peertjes apart. Kook nu het vocht in de pan in tot een waterige stroop.
  4. Doe de sneetjes rozijnenbrood in een broodrooster tot ze mooi krokant zijn.
  5. Leg een plakje rozijnenbrood op een bord doe er een plakje blauwe kaas bij en leg er 1 peertje op. Schenk vervolgens een beetje van de rode wijn siroop erbij en verdeel de walnoten erover.

Ingredienten

  • 6 stoofperen
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml rode port
  • 1 el honing
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 sinaasappel
  • 6 sneetjes rozijnenbrood
  • 300 gr blauwe kaas (dutch blue)
  • hand vol walnoten