Hollandse recepten

Asperges

Mei is asperge tijd en ondanks dat het einde van het asperge seizoen in zicht is deel ik toch mijn asperge recept met jullie. Asperges kunnen snel houterig of snotterig worden als je ze niet goed klaarmaakt. Sommige koken ze te lang anderen schillen ze niet goed genoeg. Het komt altijd vrij precies bij asperges.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 20 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges met een dunschiller. Je kunt beter iets te veel van je asperge schillen dan te weinig. Te weinig en hij wordt houterig.
  2. Doe de asperges in een pan waar ze in de lengte kunnen liggen en zet ze net onderwater.
  3. Breng het aan de kook en laat dit 5 min koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de pan met een deksel erop nog 15 a 20 min staan.
  4. Voor de botersaus, smelt de boter in een pannetje en breng op smaak met peper, zout en wat verse peterselie.
  5. Haal de asperges uit de pan en giet er een beetje boter saus over. Serveer met een schijfje citroen.

Ingredienten

  • 1 kilo asperges
  • 100 gram boter
  • verse peterselie
  • 1 citroen