Indonesische recepten

Frisse komkommersalade

Een van de simpelste salades die ik ken. Heerlijk bij rijstgerechten. Het kent zijn oorsprong in de Indisch/Molukse keuken. Je kan het ruim van te voren maken en het in een mooi potje bewaren als ingemaakte groenten of vlak van te voren om het een iets minder zure smaak mee te geven. Heerlijk fris bij een pittig gerecht.

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten

  • Bereidingstijd: 5 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Schil de komkommer en kras met een vork in de lengte groeven in de komkommer. Snij deze vervolgens in de lengte doormidden en snij elke helft in dunne plakjes.
  2. Snij de rode peper fijn (met of zonder zaadjes, wat je zelf lekker vindt).
  3. Meng vervolgens de azijn samen met de suiker en het zout in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost. Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
  4. Meng de chili peper, ui en komkommer in een mooie kom en schenk hier de dressing van azijn overeen.

Ingredienten

  • 1 komkommer
  • 5 el azijn
  • 1/2 rode peper
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 3 el suiker
  • snufje zout