0 0
Ikan Tjolo Tjolo

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
4 gerookte makreel filets
1 rode peper fijngesneden
2 rode ui fijngesneden
1 citroen
1/2 komkommer in hele dunne plakjes
4 ketjap manis eetlepels
3 water eetlepels
4 selderij stengels, fijngesneden
2 tomaten in blokjes gesneden
240 pandanrijst gram gestoomde rijst

Ikan Tjolo Tjolo

Kenmerken:
  • Vis
  • 10
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Een heerlijk super snel recept, maar dan ook echt super snel. Dit staat binnen 5 min op tafel als je de rijst al klaar hebt. Heerlijke frisse Indonesische smaken met een klein beetje pittigheid. Hou je niet echt van pittig eten dan kan je wat minder rode peper in de saus doen.

Stappen

1
Klaar

Meng in een ruime kom de rode peper, rode ui, trassi, sap van 1 citroen, komkommer, ketjap manis, warm water, selderij en tomaat.

2
Klaar

Verwarm wat plantaardige olie in een wok en bak de makreel filets 30 seconden aan (als er nog een huid op de makreel zit, zal deze los laten. Haal dit dan uit de wok).

3
Klaar

Doe de ketjap saus bij de makreel en verwarm. Het is niet erg dat de makreel uit elkaar valt.

4
Klaar

Serveer de makreel in ketjapsaus met gestoomde pandan rijst

Arne

Vorige
Gevulde champignons met roomkaas
Volgende
Romige aspergesoep met makreel en bieslook
Vorige
Gevulde champignons met roomkaas
Volgende
Romige aspergesoep met makreel en bieslook