Groenten lasagne met aubergine en courgette – Moedersrecepten.nl

Groenten lasagne met aubergine en courgette

Recept groenten lasagne

Een echt recept voor in het weekend. Een groenten lasagne, zonder pasta dus. We bouwen deze lasagne op met laagjes groenten en een heerlijke bolognesesaus met lekker veel basilicum. Neem wel even de tijd voor dit recept want om een goede bolognesesaus te maken heb je toch snel een paar uur nodig. Maar als je slim bent maak je heel veel en vries je een deel in.

  • Voorbereidingstijd: 60 minuten

  • Bereidingstijd: 2 uurn, 30 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Snij de wortel, bleekselderij, ui en knoflook fijn en bak ze 20 min met het laurierblaadje en rozemarijn in een ruime pan met 2 el olijfolie op laag vuur tot ze mooi zacht zijn.
  2. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit 10 min op hoog vuur tot het sist als je er in roert.
  3. Doe de wijn erbij en laat dit 5 koken tot het verdampt is. Doe dan de tomatenpuree en het blik tomaten erbij en spoel het blik om met water en doe dat ook bij de saus. Zet het vuur laag en laat de saus 2 uur lekker door pruttelen.
  4. Snij de courgette en aubergine in lange dunne plakken en besprenkel ze met zout en laat ze 15 min staan. Spoel het zout eraf en dep de groenten droog. Gril vervolgens de auberigne mooi bruin.
  5. Snij de champiginons in dunne plakken en bak de spinazie kort in een pan en knijp zo veel mogelijk vocht eruit.
  6. Vet een lasagne schaal in met een beetje olijfolie en leg er eerst een laagje aubergine in. Schep hier een dun laagje van de saus op en leg de champignons erop samen met wat blaadjes basilicum. Doe vervolgens weer een laagje aubergine, saus, champignons en basilicum. Doe vervolgens een laagje courgette, saus, spinazie en basilicum. Maak de lasagne af met een laagje saus en courgette en doe de geraspte Parmezaanse kaas erover.
  7. Bak de lasagne in een oven op 180C. in 20 a 30 min gaar.

Ingredienten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blad laurier
  • 2 takjes rozemarijn
  • 150 ml rode wijn
  • 400 gram tomaten uit blik
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 100 gram champignons
  • 100 gram spinazie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • hand vol verse basilicum