Italiaanse recepten

Homemade Pizza

Zelf pizza maken is ongelofelijk leuk. Vooral met kinderen is het een feestje. Zorg dat het deeg ruim van te voren klaar is en rol het in mooie ronde pizza’s. Daarna kan iedereen zelf kiezen wat ze erop willen. Zo komen de leukste combinaties voorbij.

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 5

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Voeg de wittebroodmeel, suiker, zout, olijfolie, gist en water bij elkaar en kneed tot een soepel deeg. laat dit 15 min rusten.
  3. Snij de knoflook in kleine plakjes en fruit dit in een klein pannetje. Voeg vervolgens de gepelde tomaten hieraan toe en laat dit 10 min doorkoken.
  4. Doe de saus in een keukenmachine en voeg wat basilicum, zout en peper toe en pureer de saus glad.
  5. Pak een handvol deeg en rol dit uit tot een pizza van ongeveer 15 cm doorsnede en bestrijk deze met de tomatensaus.
  6. Beleg de pizza vervolgens met ham (of iets anders dat je lekker vindt), plakjes mozzarella, verse basilicum en geraspte pecorino.
  7. Bak de pizza in 10 min af in de oven.

Ingredienten

  • 500 gram wittebroodmeel
  • 1/2 el suiker
  • 1/2 el zout
  • 7 gram gist
  • 325 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 400 gram gepelde tomaten (uit blik)
  • 200 gram pecorino
  • 1 bol mozzarella
  • verse basilicum
  • plakken prosciutto (ham)