Italiaanse recepten

Pasta met garnalen en basilicum

Heerlijk Italiaans eten is een genot. De hele sfeer die er omheen hangt is geweldig. Stiekem zou ik eigenlijk wel eens echt traditioneel Italiaans willen dineren. Daar bedoel ik mee, vloeiend Italiaans praten met veel handen zwaaien, pasta slurpen, lachen, wijn drinken en dit alles met veel mensen aan tafel met lekker weer en een mooi uitzicht.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 20 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Snij vervolgens de tomaten fijn (als een soort salsa).
  2. Fruit de ui en de knoflook in een hapjes pan. Doe vervolgens de tomaten, rasp van de citroen en een klein beetje basilicum erbij. laat dit vervolgens 10 min op een laag vuur pruttelen met een klein beetje water erbij.
  3. Kook de verse pasta in 3 a 4 min gaar in water met een flinke snuf zout.
  4. Doe de gamba garnalen bij de tomaten saus en bak ze kort mee tot ze gaar zijn. Doe de pasta bij de saus en voeg de kappertjes toe.
  5. Maak het gerecht af met flink wat verse basilicum, zout en peper.

Ingredienten

  • 200 gram verse tagliatelle
  • 10 gamba garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 1 el kappertjes
  • rasp van 1/2 citroen
  • zout & peper
  • verse basilicum