Italiaanse recepten

Pasta zalm met geitenkaas

Twee favoriete ingrediënten van mij. Daarom de perfecte combinatie voor een heerlijke pasta. Dit recept is ideaal voor de lente! Niet te zwaar en het ziet er heerlijk fris uit. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk om te maken. Je kan het natuurlijk helemaal zelf maken (saus aan de hand van een roux) of je kiest gewoon simpel kookroom uit de supermarkt.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een hapjespan maar laat het niet bruin worden
  2. Voeg vervolgens de bloem toe om een roux te maken, kook deze vervolgens 3 min op een laag vuur.
  3. Voeg de melk toe tot een mooie gladde saus.
  4. Verbrokkel de geitenkaas door de saus en roer door tot deze gesmolten is.
  5. Snijd de zalm in kleine blokjes (brunoise) en voeg deze toe aan de saus.
  6. Kook vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Als de pasta al dente is, giet deze dan af en voeg de pasta toe aan de saus.
  8. Voeg op het einde fijn gesneden basilicum toe en de cherry tomaatjes.
  9. Maak het gerecht af met wat zout en peper.

Ingredienten

  • 250 gram Pasta
  • 200 gram Zalm
  • 30 gram Bloem
  • 20 gram Boter
  • 300 ml Melk
  • 100 gram Verse basilicum
  • 200 gram Zachte geitenkaas
  • 100 gram Cherry tomaten
  • Zout en peper