Italiaanse recepten

Pasta met eend

Vandaag mijn broer achter het fornuis. Op het menu staat pappardelle met eend. Of te wel dikke dunne pasta met eend. Een pasta die niet is overgoten met een dikke saus, maar een klein beetje saus met heel veel smaak. En smaak kan je zeker toevertrouwen aan de Eend. Voor iedereen die nog geen eend heeft gegeten. Probeer het eens, het is mals lekker en heeft een hele eigen smaak.

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 45 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Hak de groenten in kleine blokjes en de rozemarijn fijn.
  2. Braad de stukken eend aan in wat olijfolie (eerst de vel zijde) Gooi vervolgens het vet weg en leg de stukken eend terug in de pan.
  3. Fruit de fijngehakte groenten en rozemarijn in 5 min gaar in dezelfde pan.
  4. Doe de witte wijn erbij en laat dit op hoog vuur verdampen.
  5. Voeg de bouillon, blik tomaten zout en peper toe en laat dit afgedekt 45 min pruttelen.
  6. Laat het vlees tot lauw afkoelen en verwijder het vel en de botten. Snijd vervolgens het vlees in kleine stukken.
  7. Kook de dunne saus in en doe hem in de blender. Verwijder het overtollig vet met een lepel.
  8. Doe de stukken eend weer in de pan en laat dit nog 5 min pruttelen.
  9. Kook de pasta (pappardelle) gaar. Giet af en roer de boter door de pasta.
  10. Doe de pasta bij de eendenragu en schep goed door. Serveer met parmezaanse kaas.

Ingredienten

  • 400 gram pasta (pappardelle)
  • 30 gram boter
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 eende deien
  • 100 gram worteltjes
  • 100 gram uien
  • 100 gram bleekselderij
  • 1 blik tomaten
  • 100 ml droge witte wijn
  • 50 ml groente bouillon
  • 2 takjes rozemarijn