Japanse recepten

Kip teriyaki met wokgroenten

Een lekker snel en fris gerecht uit de Japanse keuken. Teriyaki is een zeer bekend Japans recept, het is zoet maar ook een beetje zout. Dit komt door de soja saus in combinatie met honing. Je kan er zelf nog een bite aan geven (wat ik natuurlijk doe) door een beetje tabasco door de marinade te doen. Samen met de frisse knapperige groenten maakt dit een mooie combinatie.

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Meng de soja saus, sesamolie, tabasco en honing door elkaar. Snij de kip in repen en doe ze bij de marinade, laat dit 5 min staan.
  2. Snij de helft van de winterpeen in dunne repen, schaaf de andere helft met een kaasschaaf in lange repen.
  3. Schep de kip uit de marinade (gooi de marinade niet weg!) in een pan met wat olie. Bak de kip tot deze gaar is. Schep de kip vervolgens weer uit de pan in een schaal en dek af met aluminiumfolie.
  4. Voor de teriyaki saus, doe de overgebleven marinade in de pan waar zojuist de kip in zat en zet dit met een klontje boter op een laag vuurtje. Laat dit inkoken tot een mooie gladde saus.
  5. Voor de groeten, zet een wok met wat sesamolie op hoog vuur en laat deze goed warm worden. Gooi de sugar snaps en de in repen gesneden winterpeen hierin en wok dit in 5 min gaar.
  6. Serveer de kip op een bedje van koude wortel en warme groenten en schenk de teriyaki saus erover. Dit gerecht is lekker met rijst

Ingredienten

  • 3 kip filet
  • 4 el honing
  • 4 el soja saus
  • 4 el seamsamolie
  • 1 tl tabasco
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 winterpeen
  • 1 el olie
  • klontje boter