Japanse recepten

Tonijn steak met avocado tomaten salsa

Mocht je ooit in de gelegenheid zijn om een lekkere tonijn steak op de markt te kopen doe dat dan direct. Dit is namelijk ongelofelijk lekker. Het is niet te vergelijken met de tonijn die je in blik kan krijgen. Tonijn is perfect voor lekkere lichte gerechten, denk aan maaltijd salades of gerechten met noodles.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 5 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Snipper de rode ui fijn en snij de avocado in kleine blokjes. Snij vervolgens de tomaten in kleine stukken en meng dit alles, in een kom, goed door elkaar heen zodat er een mooie salsa ontstaat.
  2. Voeg vervolgens de olie en balsamico azijn toe en laat dit even intrekken.
  3. Breng de tonijn steaks op smaak met wat zout en peper e besprenkel 1 kant met sesamzaadjes (ongeveer de helft gebruiken, andere helft van de sesamzaadjes hebben we straks nog nodig).
  4. Laat een grill pan heel heet worden en doe er een klein beetje olie in. Leg de tonijn steaks in de pan met de sesamzaadjes naar beneden. Besprenkel nu de andere kant met de overige sesamzaadjes. Bak de tonijn steaks in 2 min aan beide kanten gaar.
  5. Voor de mayonaise, pers de knoflook uit in een bakje en doe hier de mayonaise, dijon mosterd, limoensap en tabasco bij en meng goed.
  6. Serveer de tonijn steak op een bedje van salsa met een beetje mayonaise.

Ingredienten

  • 2 tonijn steaks
  • 4 el sesamzaadjes (wit of zwart)
  • 4 grote tomaten
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • Voor de mayonaise
  • 4 el mayonaise
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 el limoensap
  • 1 teen knoflook
  • paar druppels tabasco
  • zout & peper