Mexicaanse recepten

Kip quesadillas met mais salsa

Af en toe is het heerlijk om even een snel hapje te maken. Gewoon lekker bij een goed glas wijn. Quesadillas is zo’n gerecht dat zich hier prima voor leent. Heerlijk fris en niet te zwaar. Vol van smaak en lekker met je handen te eten. Hierbij een heerlijk recept voor quesadillas met kip en mais salsa

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Kook de kip gaar en snij de rode ui en jalapeno peper fijn.
  2. bedek 4 tortillas met geraspte kaas en verdeel hierover de kip, jalapeno pepers, rode ui en verse koriander.
  3. Smeer de andere 4 tortillas in met zure room en leg deze met de besmeerde kant naar beneden op de gevulde tortillas.
  4. Verwarm een koekenpan met wat olie en leg de quesadillas hierin. bak de quesadillas 3-4 min aan een kant tot de kaas gesmolten is en de onderkant krokant is. Draai vervolgens de quesadillas voorzichtig om en bak de andere kant nog 2 min tot deze ook krokant is. Haal de quesadillas uit de pan en snij hem in vieren. Herhaal dit proces tot alle quesadillas zijn gebakken.
  5. Voor de salsa, doe alle ingredienten in een keukenmachine en mix kort zodat alles goed met elkaar gemengt is.
  6. Serveer de quesadillas met de mais salsa op een feestelijke schaal.

Ingredienten

  • 8 tortillas
  • 250 gram gerapte cheddar kaas
  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • 60 gram jalapeno pepers
  • hand vol verse koriander
  • 4 el zure room
  • 2 tl olijfolie
  • Voor de salsa
  • 150 gram mais
  • 20 gram jalapeno pepers
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 2 el verse munt
  • 2 el verse koriander
  • zoutt & peper