recept voor rijstsalade
Perzische recepten

Frisse noten-rijst salade

Af en toe moet je weer eens wat geheel nieuws proberen. Door eens iets te kopen wat je anders nooit zou meenemen kom je soms op de leukste en lekkerste ideeën. Zo ook deze keer. Wat kan je allemaal maken met een pak notenrijst? De keuze is natuurlijk reuze, maar met een heerlijke dag als vandaag ging de voorkeur toch uit naar een salade. Een frisse rijst salade. iets dat ik niet snel zou maken.

  • Voorbereidingstijd: 10 minuten

  • Bereidingstijd: 15 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Kook de noten-rijst volgens verpakking gaar en laat afkoelen.
  2. Snipper de helft van de rode ui fijn en fruit dit samen met de fijngesneden knoflook aan. Snij de kip in lange repen en doe deze vervolgens bij de ui en knoflook.
  3. Bak de kip 5 min aan. Snij de limoen doormidden en pers de helft van de limoen uit boven de pan. Doe hier vervolgens de koenjit bij en laat dit voor 15 min sudderen met een deksel op de pan.
  4. Snij de paprika, cherry tomaten, komkommer, mozzarella en de andere helft van de rode uit fijn.
  5. Voor de dressing, meng de olijfolie de andere helft van het limoensap en de mosterd goed doorelkaar.
  6. Meng de rijst, rucola en de fijngesneden groenten in een grote kom goed door elkaar. Doe vervolgens de dressing erover en leg de kip er boven op samen met de olijven.

Ingredienten

  • 300 gram noten-rijst
  • 1 kip filet
  • 250 gram cherry tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 300 gram rucola sla
  • 4 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1 el koenjit
  • 200 gram mozzarella
  • 100 gram zwarte olijven