0 0
Jambalaya uit de Instant Pot

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
140 gram chorizo
225 gram kipdijfilet
0,5 ui
1,5 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
0,5 el olijfolie
0,5 tl oregano
0,25 tl tijm
1 tl cajun
175 ml kippenbouillon
185 gram basmatirijst
200 gram gezeefde tomaten
225 gram garnalen rauw of gekookt
1,5 stengel bosui

Bewaar dit recept

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Jambalaya uit de Instant Pot

Kenmerken:
    • 40
    • Porties 4
    • Makkelijk

    Ingrediënten

    Bereiding

    Deel

    Wij hebben al jaren een Instant Pot en het is nog steeds een van onze beste aankopen geweest. Bijna wekelijks maken wij wel een gerecht uit de Instant Pot. Vandaag hebben we een van de makkelijkste recepten die wij hebben. Een perfect gerecht voor na een drukke werkdag.

    Stappen

    1
    Klaar

    Zet de Instant pot aan op stand 'Saute'. Wacht tot de pot aangeeft dat hij 'hot' is. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes.

    2
    Klaar

    Als de pot heet is, voeg dan de gesneden plakjes chorizo toe. Bak voor 5 minuten, met af en toe roeren.

    3
    Klaar

    Haal de chorizo weer uit de pan en zet apart.

    4
    Klaar

    Doe de olie in de pan. Voeg hierna de ui, bleekselderij, paprika en knoflook toe. Verhit voor ongeveer 5 minuten onder regelmatig roeren.

    5
    Klaar

    Voeg hierna de kip, cajun, oregano en tijm toe. Roer dit even erdoorheen en zet de Instant pot uit.

    6
    Klaar

    Hierna voeg je de kippenbouillon, rijst en tomatensaus toe. NIET roeren!

    7
    Klaar

    Doe de deksel op de pot en zorg dat het ventiel op stand Sealing. Zet de Instant pot aan op de stand 'Manual' voor 8 minuten.

    8
    Klaar

    Als de Instant pot klaar is, laat het dan nog 5 minuten met rust (natural release). Na 5 minuten kan je het ventiel open zetten om de druk er handmatig af te halen.

    9
    Klaar

    Haal de deksel eraf en voeg de gebakken chorizo en garnalen toe. Roer dit door het gerecht en doe hierna de deksel er nog op voor 10 minuten.

    10
    Klaar

    Na die 10 minuten is het klaar. Voeg de bosui toe en roer nog even goed door. Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden.

    Cherrique

    Recept beoordelingen

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik onderstaande formulier om jouw beoordeling achter te laten
    Vorige
    Noodles met tonijn en sesamkruim
    Vorige
    Noodles met tonijn en sesamkruim