0 0
Kerst diner! of te wel Kalkoen

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
1 kalkoen minimaal 2 kg
125 gram zout
2 laurierblad
hand vol tijm
2 tenen knoflook
2 el peperkorrels
200 gram ontbijtspek
1 citroen

Kerst diner! of te wel Kalkoen

  • 28 uur
  • Porties 6
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Bij kerst hoort kalkoen. Maar hoe maak je nu een goede kalkoen klaar? Alles zit hem in de voorbereiding. Neem ruim de tijd om de kalkoen te laten badderen in een pan met water met allemaal lekkere kruiden, dit zorgt ervoor dat de kalkoen heerlijk mals en sappig blijft na de oven.

Stappen

1
Klaar

Los het zout op in 1 liter water door het te verwarmen en laat dit afkoelen. Doe het zoute water in een grote emmer of pan en voeg vervolgens nog 2-3 liter koud water toe. Doe hier de laurier, citroen, peper korrels en geplette knoflooktenen bij.

2
Klaar

Laat de kalkoen in het water zakken en laat dit 6-12 uur op een koude plek staan. Met de deksel erop.

3
Klaar

Haal de kalkoen uit de emmer en spoel deze af en dep droog. Laat de kalkoen op kamer temperatuur komen.

4
Klaar

Bekleed de kalkoen met het spek en vul hem met je eigen gewenste vulling.

5
Klaar

Doe de kalkoen in een op 175 C voor verwarmde oven en laat de bak de kalkoen in 3,5 uur af.

Arne

Vorige
Jambalaya uit de Instant Pot
Turkse entrecote
Volgende
Gemarineerde entrecote met labneh, pul biber boter en gebakken uitjes
Vorige
Jambalaya uit de Instant Pot
Turkse entrecote
Volgende
Gemarineerde entrecote met labneh, pul biber boter en gebakken uitjes