Lap kai recept
Thaise recepten

Lap Kai, Kip met munt

Dit recept heb ik eens eerder mogen proeven. Het is echt een smaak sensatie en heel gemakkelijk om te maken. De combinatie van limoensap, munt en kip is echt geweldig! Je kan dit samen eten met kleefrijst. Lap Kai kan je als lunch eten of als hoofd of bijgerecht.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Mix 2 el limoensap met de gesneden kip. Doe de kip in een droge wok over een middel hoog vuur en roer tot de kip gaar is.
  2. Doe de rest van het limoensap bij de kip. Vervolgens de vissaus, de gedroogde gemalen rijst, chili vlokken, sjalotje, lange koriander en munt.
  3. Snij de komkommer in blokjes en de lente ui fijn. Serveer dit samen met de kip in grote Chineese kool bladeren.

Ingredienten

  • 2 kip filet (met huid)
  • 1 sjalot
  • 50 gram lange koriander (of gewone koriander)
  • 50 gram munt blaadjes
  • 2-3 el geroosterde gemalen rijst
  • 1-2 el gedroogde chili vlokken
  • 4 el limoensap
  • 3 el vissaus
  • 1 komkommer
  • 1 chineese kool
  • 4 lente uitjes