Pittige Thaise groene curry
Na de heerlijke Thaise rode curry is het nu tijd voor een pittige groene. Thaise curries kun je maken met zowel vis als vlees. Waar in Thaise recepten kip staat kan je ook garnalen gebruiken. Hierdoor kan je met 1 recept heerlijk variëren. In deze groene curry kies ik voor kip.
Thaise groene curry
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Yield: 6
Ingredients
- 1 el olijfolie
- 2 el groene curry pasta
- 1 el bruine basterdsuiker
- sap van 1 limoen
- 500 gram kippendijen (of kipfilet)
- 6 kaffir limoenblaadjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 a 2 el vissaus
- hand vol verse koriander
Cooking Directions
- Verhit de olie in een grote wok en doe de groene curry pasta en suiker erin. Bak voor ongeveer 1 min.
- Verlaag het vuur en doe de kip en de limoenblaadjes erbij en roer goed door totdat de kip goed door de pasta is geroerd. Doe vervolgens de kokosmelk en vissaus erbij en laat 25 min pruttelen op een laag vuurtje.
- Doe de verse koriander erbij en serveer met rijst.