thaise Pittige kippenvleugels
Thaise recepten

Sticky Spicy Kippenvleugels

Als je van kluiven houdt is dit recept voor jou. Geweldig voor kinderen, legaal met je handen eten. Deze kippenvleugeltjes zijn heerlijk zoet en licht pittig van smaak. Zorg er wel voor dat je de kip goed lang laat marineren om maximaal van de smaak te genieten.

  • Voorbereidingstijd: 60 minuten

  • Bereidingstijd: 30 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Meng de tamarindepasta met de palmsuiker, chilivlokken en vissaus.
  2. Snij de knoflook in dunne plakjes en doe dit bij de tamarindepasta. Meng goed en voeg de olijfolie toe.
  3. Marineer de kippenvleugels en laat voor minimaal 30 min intrekken in de koelkast (hoe langer je marineert hoe lekkerder het wordt).
  4. Leg een stuk aluminiumfolie op een bakplaat en leg de kippenvleugels erop. Zorg ervoor dat elke vleugel veel marinade op zich heeft.
  5. Doe de kippenvleugels in een voorverwarmde oven op 170C. en bak de kippenvleugels in 25 tot 30 min gaar tot ze mooi bruin zijn

Ingredienten

  • 120 gram tamarinde pasta
  • 2 el palmsuiker (of bruine suiker)
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el vissaus
  • 2 el olijfolie
  • 12 kippenvleugels