recept voor thaise kipsalade
Thaise recepten

Thaise Kip Salade

Dit is misschien wel het lekkerste salade recept dat ik ken. Ik ben gewoon dol op de frisse smaken van de Thaise keuken. Koriander, komkommer en dat in combinatie met vissaus en limoen. Echt geweldig. Dit gerecht ben ik tegen gekomen in een thai’s restaurant in Rotterdam. Thaise salade kan je eigenlijk altijd eten, het lekkerste is het misschien nog wel bij een Thaise curry.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 10 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Meng 1 el vissaus en 1 el sojasaus in een kom en doe hier de in blokjes gesneden kip in. Laat dit 10 min marineren.
  2. Snij de komkommer in 3 evengrote stukken en vervolgens in dunne repen (julienne). Snij vervolgens de winterpeen in 2 stukken en vervolgens ook in dunne repen. Snij de peper in kleine ringen (verwijder wel de zaadjes). Was de sla en snij of scheur in grove stukken.
  3. Bak de kip in een pan met olie tot deze gaar is en leg op een plank of bord om iets af te koelen.
  4. Voor de dressing, meng 2 el vissaus, 2 el limoensap, 1 el sojasaus, fijn geperste knoflook een kleinbeetje fijngesneden rode peper en de sesamzaadjes in een kommetje.
  5. Doe de sla, komkommer, wortel, kip, koriander en pinda\'s allemaal in een grote kom en doe hier de dressing over.

Ingredienten

  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer
  • 1 krop gem sla
  • 1 kipfilet
  • 100 gram ongezoute pinda's
  • 3 el vissaus
  • 2 el limoensap
  • 2 el lichte sojasaus
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • verse koriander