Printen
recept oyakodon

Recept voor Okayodon


Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Personen 4 personen

Ingrediƫnten

  • 3 dl dashibouillon
  • 2 el sojasaus
  • 4 el mirin
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 ui in halve ringen
  • 4 kippendijen in kleine stukjes
  • 4 eieren losgeklopt
  • 3 lente ui fijngesneden

opdienen met

  • gestoomde rijst bijv. sushi rijst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de dashi in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de sojasaus, mirin en suiker toe en roer goed door elkaar zodat de suiker is opgelost.

  2. Doe de plakken ui bij de dashi en kook een paar minuten tot de ui mooi zacht is.

  3. Voeg vervolgens de kip toe en stoof met een deksel op de pan de kip in 6-7 min gaar.

  4. Doe de lente ui bij het kipmengsel en schenk de gekopte eieren erbij. Doe een deksel op de pan en laat de eieren in 2 min stollen. Hoe stevig je eieren worden mag je zelf bepalen. Ik hou van wat zachter ei. Wil je het iets steviger laat de eieren dan nog 1 min langer stollen.

  5. Verdeel de gestoomde rijst over 4 kommen en verdeel het kip en ei mengsel over de kommen.