Printen

ludo lefebvre's omelet recept

Gang Ontbijt
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minutes
Totale tijd 5 minutes
Personen 1 persoon

Ingrediƫnten

 • 2 eieren
 • 2 el boter
 • 100 gram boursin
 • 1 el bieslook fijngesneden
 • zout
 • witte peper

Bereidingswijze

 1. Kluts de eieren in een kom tot alle eieren goed gemengd zijn, maar er niet te veel lucht in zit. 

 2. Verwarm 1 el boter in een anti-aanbak pan om een middel-hoog vuur. Als de boter net begint te schuimen voeg dan de geklutste eieren toe en breng op smaak met zout en peper

 3. Roer de eieren constant in een achtje met een rubberen spatel  terwijl je de pan blijft bewegen. Schraap het ei van de randen van de pan om droge stukken te voorkomen.

 4. Zo dra het ei begint te stollen (ongeveer naar 2 min) schud de pan om al het rauwe ei te verdelen. Blijf vervolgens de pan bewegen tot de eieren bijna gaar zijn aan de onderkant, maar nog zacht zijn aan de bovenkant. Haal de pan dan van het vuur en laat het 1 minuut staan om nog een beetje na te stollen.

 5. Verdeel de boursin over het midden van de omelet en begin de omelet op te vouwen door 1/4 van de omelet in te vouwen en dan vervolgens weer 1/4 in te vouwen. Als je omelet voor de helft is ingevouwen, doe dan 1 el boter in de pan. Vouw vervolgens de omelet 1/4 deel per keer tot de omelet helemaal is opgerold. 

 6. Leg de omelet op een mooi bord en bestrijk het met de boter uit de pan om hem mooi te laten glimmen. Verdeel de fijngesneden bieslook erover en wat extra zout.