Printen

Okonomiyaki

Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Personen 4 personen
Calorie├źn 350 kcal

Ingredi├źnten

  • 300 gram spitskool
  • 6 lente ui
  • 1,5 el witte misopasta
  • 1,5 dl water
  • 3 eieren
  • 75 gram tarwebloem
  • 40 gram panko
  • 8 plakken spek
  • 4 el okonomiyaki saus te koop in de betere toko
  • 4 tl mayonaise
  • 1 el ingemaakte gember

Bereidingswijze

  1. Snijd de kool in hele dunne repen. Was de lente-uitjes; snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.

  2. Klop in een ruime kom de eieren los met de miso en het water. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Schep vervolgens de kool, 1/4 van de lente-uitjes en de panko erdoor.

  3. Verhit olie in een koekenpan en schep 1/4 van het beslag erin. Maak met twee spatels er een mooie ronde pannenkoek van ongeveer 1 cm dik. Leg er twee plakken spek boven op. Bak de pannenkoek ongeveer 5 min aan 1 kant op matig vuur tot de pannenkoek niet meer uit elkaar valt als je hem optilt.

  4. Draai de pannenkoek voorzichtig om en smeer de bovenkant nu in met 1 el okonomiyaki saus in. Bak de pannenkoek nog enkele minuten. Haal de pannenkoek uit de pan en houd deze warm tussen twee borden of in een oven op 50 C. Bak vervolgens nog 3 pannenkoeken van de rest van het beslag.

  5. Maak alle pannenkoeken af met een beetje mayonaise, ingemaakte gember en de overgebleven lente-uitjes.