Printen
recept zalm teriyaki

Teriyaki zalm met sriracha mayo

Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Keyword teriyaki, zalm
Voorbereidingstijd 15 minutes
Bereidingstijd 5 minutes
Totale tijd 20 minutes
Personen 4

Ingrediƫnten

Voor de Sriracha mayo

  • 2 el mayonaise
  • 1 el sriracha saus

Voor de Teriyaki zalm

  • 60 ml lichte sojasaus
  • 30 gram bruine suiker
  • 1/2 tl geraspte gember
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 2 el honing
  • 120 ml water
  • 4 zalm filets
  • 2 el maizena
  • 3 el water

Voor de garnering

  • 2 lente ui fijngesneden
  • 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Meng in en kom de mayonaise met de sriracha saus door elkaar en zet apart.

  2. Zet de instant pot op saute stand (normal) en doe de sojasaus, gember, bruine suiker, honing, knoflook en water bij elkaar en breng aan de kook. Zet de saute stand naar laag en laat 2-3 min rustig doorkoken. Cancel vervolgens de saute stand.

  3. Leg de zalm filets in de instant pot en doe de deksel erop. Zet de instant pot op low pressure voor 1 min. Laat vervolgens de druk 5 min natuurlijk afnemen. Als de pot nog niet open is laat dan de rest van de druk snel afnemen door het ventiel open te doen. Haal de deksel van de Pot en leg de zalm filets op een schaal. 

  4. Meng de maizena met het water tot een papje en doe dit bij de teriyaki saus in de instant pot. Zet de pot weer op saute stand en dik de saus in door deze 5 min rustig door te koken.

  5. Schenk de saus over de zalm filets et maak af met lente ui, sesamzaadjes en wat sriracha mayo.