Printen

Naan

Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 25 minutes
Bereidingstijd 3 minutes
Totale tijd 28 minutes
Personen 4 personen

Ingrediƫnten

  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl zout
  • 2 el yoghurt
  • 80 ml volle melk
  • 2 el olie

Voor de toppings

  • 2 el boter gesmotlen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el koriander fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediƫnten goed door elkaar in een kom. Voeg vervolgens de yoghurt, olie en melk toe en kneed dit tot een soepel deeg. Als het nog iets te droog is, doe er dan iets meer melk bij.

  2. Zet het deeg op een warme plek voor 20 minuten om te rusten.

  3. Zet de oven grill op de hoogste stand en laat een bakplaat eronder helemaal heet worden. (je bakplaat kan een beetje krom trekken, dan is niet erg. Als deze afkoelt krijgt hij zijn eigen vorm weer terug) Verdeel het deeg in 4 even grote stukken en rol ze uit tot broden van ongeveer 1 cm dikte en in de vorm van een druppel.

  4. Leg de broden op de hete bakplaat en zet deze weer vlak onder de grill van de oven. Bak de broden in 3 min af onder de grill.

  5. Bestrijk de broden met gesmolten boter en top ze af met komijnzaad of verse koriander