0 0
Biefstuk met pepersaus (steak au poivre)

Deel het op social media

Of je kan gewoon deze link kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas porties aan:
4 biefstuk
3 sjalotjes fijn gesneden
250 ml slagroom
10 ml cognac
2 tl peperkorrels
2 el groene peperkorrels
1 tl zout

Biefstuk met pepersaus (steak au poivre)

Keuken:
  • 15 min
  • Porties 4
  • Makkelijk

Ingrediënten

Bereiding

Deel

Waan je thuis in een Franse bistro met dit heerlijke recept van Ludo Lefebvre. Biefstuk met pepersaus of zoals ze in Frankrijk zeggen. Steak au Poivre. Dit recept vraagt om cognac, maar mocht je dat niet in huis hebben, geen nood. Ook zonder kan je dit recept maken. De cognac zorgt voor extra smaak, maar de saus is ook lekker zonder. Koop wel een goede biefstuk, dat maakt echt een verschil.

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 C. Breng de biefstukken op smaak met wat zout. Verhit een koekenpan tot die goed heet is. Voeg wat olie toe en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht. Leg de biefstukken op een bakplaatje en gaar ze tot medium rare / medium in de oven. Laat ze vervolgens 5 min rusten.

2
Klaar

karameliseer de sjalotjes tot ze mooi zacht en zoet zijn. Voeg de cognac toe en breng aan de kook. Zorg ervoor dat het niet gaat flamberen.

3
Klaar

Voeg de slagroom toe en pureer de saus (let op, klop het niet stijf). Kook vervolgens de saus tot iets tot de helft in. Voeg de groene en zwarte peperkorrels (beide grof gemalen) toe en laat voor 5 min rustig sudderen.

4
Klaar

Serveer je biefstuk met lekker veel pepersaus en knapperige frietjes.

Arne

Vorige
Biefstuk met roquefortsaus
recept rendang
Volgende
Rendang recept om van te watertanden
Vorige
Biefstuk met roquefortsaus
recept rendang
Volgende
Rendang recept om van te watertanden