Ingrediënten
-
Voor het deeg
-
250 gram bloem
-
1 tl bakpoeder
-
1 tl suiker
-
1/2 tl zout
-
2 el yoghurt
-
80 ml volle melk
-
Voor de toppings
-
2 el roombotergesmolten
-
1 tl komijnzaad
-
1 el korianderfijngesneden
Bereiding
Met dit recept heb je binnen 30 minuten zelfgemaakt naanbrood op tafel. Het is echt heel eenvoudig en natuurlijk 10x lekkerder dan het naanbrood uit de supermarkt. Je kan ook heel goed het deeg van tevoren maken en dit afgedekt in de koelkast bewaren. Met dit snelle naan recept heb je ook weer een mooi alternatief voor rijst bij je heerlijke Indiase curry.
Stappen
1
Klaar
|
Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar in een kom. Voeg vervolgens de yoghurt, olie en melk toe en kneed dit tot een soepel deeg. Als het nog iets te droog is, doe er dan iets meer melk bij. |
2
Klaar
|
Zet het deeg op een warme plek voor 20 minuten om te rusten. |
3
Klaar
|
Zet de oven grill op de hoogste stand en laat een bakplaat eronder helemaal heet worden. (je bakplaat kan een beetje krom trekken, dan is niet erg. Als deze afkoelt krijgt hij zijn eigen vorm weer terug) Verdeel het deeg in 4 even grote stukken en rol ze uit tot broden van ongeveer 1 cm dikte en in de vorm van een druppel. |
4
Klaar
|
Leg de broden op de hete bakplaat en zet deze weer vlak onder de grill van de oven. Bak de broden in 3 min af onder de grill. |
5
Klaar
|
Bestrijk de broden met gesmolten boter en top ze af met komijnzaad en/of verse koriander. |