Pittige varken en groene asperges roerbak
Per direct favoriet bij ons, deze groene asperges met varkensgehakt roerbak. Het is eenvoudig te maken en heerlijk te combineren met rijst of bloemkoolrijst als je echt heel gezond wil doen. Als je geen varkensgehakt kan vinden kan je ook varkensworstjes kopen en die opensnijden en het vlees eruit halen. Dus niks staat je meer in de weg om ook dit recept tot jouw favoriet te maken.
pittige varken en groene asperge roerbak
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes
Yield: 4
Ingredients
- 500 gram groene asperges
- 1 el olie
- 1 grote fijngesneden sjallot
- 4 tenen fijngesneden knoflook
- 500 gram varkensgehakt
- 2 jalapeño pepers of rode peper
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 2 tl vissaus
- 1 tl sesamolie
- 2 fijngesneden lente ui
- zout
Cooking Directions
- Snij 3 cm van de onderkant van de asperges en snij de rest in stukken van ongeveer 1 cm dikte.
- Doe 1 el olie in een grote pan en fruit de fijngesneden sjalot met een beetje zout kort aan. Doe vervolgens de fijngesneden knoflook erbij en bak nog even mee.
- Doe vervolgens het gehakt in de pan en bak het rul en doe er nog een beetje zout bij als je dat lekker vindt.
- Voeg vervolgens de asperges toe aan het gehakt en de fijngesneden Jalapeño pepers. Bak alles goed door tot de asperges een beetje zacht worden. Dit duurt ongeveer 2 min.
- Breng alles op smaak met sojasaus, rijstazijn, vissaus en sesamolie. Schep alles nog even goed door.
- Zet het vuur uit en verdeel de fijngesneden lente ui over het gerecht.