Wild zwijn rack met rode wijn saus en zachte polenta

Als je echt een keer wilt uitpakken tijdens een dinner party of misschien wel met kerst volgend jaar dan is dit een hele goede optie. Ik heb dit zelf afgelopen kerst gemaakt en het was verrukkelijk. Daarnaast is het niet al te moeilijk om te maken, wat tijdens kerst ook wel zo prettig is. Enige nadeel van dit recept is dat je het niet in het voren kan maken. Dus voor het opdienen van het hoofdgerecht moet je toch echt even de keuken in.
Wild zwijn rack met rode wijn saus en polenta
- 1400 gram wild zwijn rack (aan het bot)
- 6 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 2 tl rozemarijn (fijngesneden)
- zout & peper
Voor de saus
- 80 ml rode wijn
- 160 ml kalfsbouillon
- 1 1/2 el frambozen jam
- 2 el koude boter
Voor de polenta
- 300 gram polenta
- 500 ml melk
- 500 ml water
- 2 el koude boter
- Doe 2 el olijfolie samen met de rozemarijn en de knoflooktenen, zout en peper in een ruime ondiepe schaal. Snij van het rack losse koteletten en leg deze in de marinade. Laat alles minimaal 2 uur marineren op kamer temperatuur
- Breng het water en melk voor de polenta aan de kook in een ruime pan. Doe hier vervolgens de al roerend de polenta bij en kook de polenta bij af en toe roeren in 10 min gaar en zacht. Roer 2 el boter door de polenta zodat deze mooi zacht en romig wordt.
- Verwarm in een ruime koekenpan 2 el olijfolie en bak de wild zwijn koteletten 3 min per kant tot ze mooi medium rare zijn. Leg ze vervolgens op een schaal en dek licht af met aluminium folie.
- Blus de koekenpan af met de rode wijn en laat voor de helft verdampen (ong. 30 sec). Doe de frambozen jam erbij en meng het goed met de wijn. Doe dan de bouillon erbij en roer alles goed door elkaar tot de saus een beetje is ingedikt (ong. 3 min). Haal de pan van het vuur doe onder constant roeren de koude boter er beetje voor beetje bij. Doe de pan weer op het vuur voor 30 sec en breng de saus op smaak met wat zout en peper.
- Schep de polenta in het midden van de 4 borden. Verdeel de wilde zwijn koteletten over de vier borden door ze mooi op de polenta te leggen. Schenk vervolgens de saus erover en serveer direct.