Aziatische recepten

Noodelsoep met zeevruchten

Dit recept is afgeleid van de heerlijke maaltijdsoepen van Wagamama. Zelf vind ik het heerlijk om met een grote kom soep lekker op de bank te zitten, daarnaast krijg ik het gevoel dat ik gezond bezig ben.

  • Voorbereidingstijd: 1 uur, 10 minuten

  • Bereidingstijd: 15 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Voor de marinade, mix de 2 el vissaus, mirin, sojasaus en tabasco bij elkaar. Doe hier de zeevruchten bij en de bloem en meng goed door elkaar. Laat het minimaal 1 uur marineren.
  2. Voor het maken van de bouillon, doe de kippen bouillon, kaneel, kruidnagel, suiker, rijst azijn, vissaus en fijn gesneden rode peper in een pan en breng aan de kook.
  3. Kook vervolgens de noodles volgens verpakking gaar.
  4. Doe de zeevruchten met de marinade bij de bouillon en kook dit nog 3 min mee tot de zeevruchten gaar zijn.
  5. Doe de fijngesneden courgette en bamboescheuten in 2 grote kommen, schenk hier de bouillon op en verdeel de zeevruchten.
  6. Maak het gerecht af met fijn gesneden komkommer, lente uit en verse koriander.

Ingredienten

  • 2 el vissaus
  • 2 el mirin
  • 2 el sojasaus
  • scheutje tabasco
  • 2 tl bloem
  • 350 gram zeevruchten (diepvries)
  • 80 gram noodels
  • 350 ml kippen bouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 el rijst azijn (of gewone azijn)
  • 1 tl suiker
  • 1 rode peper
  • 2 tl vissaus
  • 50 gram courgette (dun gesneden)
  • 50 gram bamboescheuten
  • 50 gram komkommer (dun gesneden)
  • 2 lente uitjes
  • hand vol verse koriander