Vietnamese rolletjes | Spring Rolls

Beter bekend als spring rolls. Dit zijn overheerlijke koude rolletjes gemaakt van rijstvellen. Rijstvellen zijn te koop bij je plaatselijke toko. Deze zijn gedroogd, je zult ze daarom moeten weken in water om ze soepel te krijgen.
- Voorbereidingstijd: 20 minuten
- Bereidingstijd: 8 minuten
- Personen: 15 rolletjes
Bereidingswijze
- Kook de kip tot deze gaar is. Als je gebruik maakt van garnalen. Bak deze dan kort op in een pan tot ze mooi roze worden. Laat ze vervolgens afkoelen en pel ze.
- Snijd de komkommer in repen van ongeveer 4cm lang en rasp de wortel
- Leg een rijstevel in lauw water tot deze soepel wordt.
- Leg in het midden van het rijstevel een beetje sla, komkommer, wortel en de kip. Doe vervolgens een klein beetje rode peper en wat koriander in het rijstevel.
- Vouw de zijkanten van het vel tot deze in het midden bij elkaar komen, rol vervolgens het rolletje.
Ingredienten
- 1 kipfilet of 45 garnalen
- 1 wortel
- 1 komkommer
- bosje verse koriander
- 1 pak rijstvellen
- 1 krop sla
- 1 rode peper
2 Reacties Verberg reacties
Reacties zijn gesloten
Apart zie duidelijk garnalen op de afbeelding maar niet in de ingrediënten. Heeft iemand het recept wat wel garnalen bevat?
Hi Stephanie,
De afbeelding is inderdaad van de versie met garnalen. Als je de gekookte kip vervangt voor garnalen krijg je de rolletjes zoals op de afbeelding. Zorg ervoor dat je de garnalen eerst pelt. Als je van diepgevroren gebruik gaat maken ontdooi deze dan in warm water. Bak ze vervolgens kort op zodat ze mooi roze worden en laat ze afkoelen. Vervolgens kan je ze gebruiken om in de rolletjes te verwerken.
Hoop dat het zo lukt. Sorry voor de verwarring.