http://moedersrecepten.nl
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Lunchgerechten
    • Soepen
    • Brood en Gebak
    • Desserts
  • FAQ
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Hoofdgerechten
    • Bijgerechten
    • Lunchgerechten
    • Soepen
    • Brood en Gebak
    • Desserts
  • FAQ
  • Home
  • Aziatische recepten
  • Vietnamese rolletjes | Spring Rolls

Vietnamese rolletjes | Spring Rolls

Geplaatst op feb 24th, 2011
Door Arne
Categorieën
  • Aziatische recepten

Beter bekend als spring rolls. Dit zijn overheerlijke koude rolletjes gemaakt van rijstvellen. Rijstvellen zijn te koop bij je plaatselijke toko. Deze zijn gedroogd, je zult ze daarom moeten weken in water om ze soepel te krijgen.

  • Voorbereidingstijd: 20 minuten

  • Bereidingstijd: 8 minuten

  • Personen: 15 rolletjes

Bereidingswijze

  1. Kook de kip tot deze gaar is. Als je gebruik maakt van garnalen. Bak deze dan kort op in een pan tot ze mooi roze worden. Laat ze vervolgens afkoelen en pel ze.
  2. Snijd de komkommer in repen van ongeveer 4cm lang en rasp de wortel
  3. Leg een rijstevel in lauw water tot deze soepel wordt.
  4. Leg in het midden van het rijstevel een beetje sla, komkommer, wortel en de kip. Doe vervolgens een klein beetje rode peper en wat koriander in het rijstevel.
  5. Vouw de zijkanten van het vel tot deze in het midden bij elkaar komen, rol vervolgens het rolletje.

Ingredienten

  • 1 kipfilet of 45 garnalen
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • bosje verse koriander
  • 1 pak rijstvellen
  • 1 krop sla
  • 1 rode peper

  • hoofdgerecht
  • kip
  • lunchgerecht
  • rijstvellen

Arne

2 Reacties Verberg reacties

Stephanie schreef:
06/10/2011 om 10:29 pm

Apart zie duidelijk garnalen op de afbeelding maar niet in de ingrediënten. Heeft iemand het recept wat wel garnalen bevat?

Arne schreef:
07/10/2011 om 2:18 pm

Hi Stephanie,

De afbeelding is inderdaad van de versie met garnalen. Als je de gekookte kip vervangt voor garnalen krijg je de rolletjes zoals op de afbeelding. Zorg ervoor dat je de garnalen eerst pelt. Als je van diepgevroren gebruik gaat maken ontdooi deze dan in warm water. Bak ze vervolgens kort op zodat ze mooi roze worden en laat ze afkoelen. Vervolgens kan je ze gebruiken om in de rolletjes te verwerken.

Hoop dat het zo lukt. Sorry voor de verwarring.

Reacties zijn gesloten

Over mij

Over mij

Hi! Welkom op mijn recepten website. Dit is mijn eigen receptenboek met al het lekkers dat ik maak. Ik hou van het ontdekken van nieuwe smaken uit verschillende culturen en wil het liefst alles zelf maken, van deeg tot pesto's en curry pasta's. Hopelijk vind je de recepten leuk en vooral lekker

Heel veel kookplezier.
Arne

Keukens

Amerikaanse recepten

Amerikaanse recepten

Franse recepten

Franse recepten

Hollandse recepten

Hollandse recepten

Indiase recepten

Indiase recepten

Italiaanse recepten

Italiaanse recepten

Japanse recepten

Japanse recepten

RECIPES WORDPRESS THEME | ALL RIGHTS RESERVED | © 2015