Franse recepten

Ludo Lefebvre’s omelet recept

Ludo Lefebvre is een Franse chef die in Amerika de Amerikaan probeert duidelijk te maken wat echt Frans eten is. En wat is er nu Franser dan een omelet. Eenmaal deze omelet gemaakt en je maakt nooit meer een andere. Het is even oefenen, dat wel, maar oef wat is het lekker.

Het is een perfect lunch of brunch recept. Als je het gewoon elke dag van de week maakt, wordt je er vanzelf beter in denk ik dan. De truc zit hem in een mooi zachte omelet maken die niet rauw is, maar ook niet zo gaar dat het brokkelig wordt. Hiervoor is het handig om een pan met anti-aanbaklaag te gebruiken, daar wordt het wat makkelijker van. En dan lekker veel boter. Want zoals Ludo zegt, geen Franse keuken zonder boter. Pak je beste anti-aanbakpan uit de kast en ga aan de slag. Deze zondag staat een heerlijke omelet op het brunch menu.

ludo lefebvre's omelet recept

Gang Ontbijt
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minutes
Totale tijd 5 minutes
Personen 1 persoon

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 2 el boter
 • 100 gram boursin
 • 1 el bieslook fijngesneden
 • zout
 • witte peper

Bereidingswijze

 1. Kluts de eieren in een kom tot alle eieren goed gemengd zijn, maar er niet te veel lucht in zit. 

 2. Verwarm 1 el boter in een anti-aanbak pan om een middel-hoog vuur. Als de boter net begint te schuimen voeg dan de geklutste eieren toe en breng op smaak met zout en peper

 3. Roer de eieren constant in een achtje met een rubberen spatel  terwijl je de pan blijft bewegen. Schraap het ei van de randen van de pan om droge stukken te voorkomen.

 4. Zo dra het ei begint te stollen (ongeveer naar 2 min) schud de pan om al het rauwe ei te verdelen. Blijf vervolgens de pan bewegen tot de eieren bijna gaar zijn aan de onderkant, maar nog zacht zijn aan de bovenkant. Haal de pan dan van het vuur en laat het 1 minuut staan om nog een beetje na te stollen.

 5. Verdeel de boursin over het midden van de omelet en begin de omelet op te vouwen door 1/4 van de omelet in te vouwen en dan vervolgens weer 1/4 in te vouwen. Als je omelet voor de helft is ingevouwen, doe dan 1 el boter in de pan. Vouw vervolgens de omelet 1/4 deel per keer tot de omelet helemaal is opgerold. 

 6. Leg de omelet op een mooi bord en bestrijk het met de boter uit de pan om hem mooi te laten glimmen. Verdeel de fijngesneden bieslook erover en wat extra zout.