gehaktbal recept
Hollandse recepten

Gehaktballen met sterren

Een gehaktbal met een gouden randje. Het blijkt dat dit de bal is die wordt gegeten door het personeel bij de Librije. Een stevige maaltijd voor een avond hard werken. Nu kun je thuis ook even eten als een sterrenchef en je hebt er geen speciale dingen voor nodig. Alles is gewoon te koop bij je eigen supermarkt. Zit zelf te denken hoe deze sterren bal op brood met mayo zou smaken….

  • Voorbereidingstijd: 45 minuten

  • Bereidingstijd: 45 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het gehakt met de eieren, ketjap, cayennepeper en grove mosterd. Meng net zolang je een lekker papje krijgt. Voeg nu het paneermeel toe zodat je een stevig geheel krijgt.
  2. Draai 4 grote gehaktballen en leg ze op een bord. Dek het bord af met folie en zet het voor 30 min in de koelkast om op te stijven.
  3. Smelt de boter in een braadpan en braad de gehaktballen rondom bruin en knapperig. Voeg de runderfond toe en laat op een laag vuur voor 45 min rustig sudderen met de deksel half op de pan.

Ingredienten

  • 400 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • 80 gram paneermeel
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl cayennepeper
  • 380 ml runderfond
  • 3 el boter