rucola stamppot
Hollandse recepten

Rucola stamppot met zoete aardappel en pastinaak

Een super lekker Paleo gerecht. Heerlijk voor het herfstweer en zoet en bitter tegelijk. Door het gebruik van zoete aardappelen en pastinaak in plaats van aardappelen is deze stamppot heerijk zoet en door de rucola ook stiekem een beetje bitter. En een gehaktbal, daar zegt niemand nee tegen toch.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 20 minuten

  • Personen: 2

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de zoete aardappel en pastinaak in grove stukken van ongeveer dezelfde grootte en doe ze in een ruime pan met water.
  2. Kook de aardappel en pastinaak in ongeveer 15 a 20 min gaar en giet af.
  3. Breng het gehakt op smaak met de mosterd, nootmuskaat, knoflookpoeder en zout en draai hier 2 mooie grote gehaktballen van.
  4. Smelt de kokosolie in een braadpan en braad de gehaktballen rondom bruin. Doe een klein beetje water erbij en doe de deksel op de pan. Braad de gehaktballen in ongeveer 15 min gaar.
  5. Bak de spekjes in een droge koekenpan krokant.
  6. Stamp de aardappelen en pastinaak fijn en roer de rucola en de uitgebakken spekjes erdoor.
  7. Serveer de rucola stamppot met een een gehaktbal en een beetje van de jus van de gehaktballen.

Ingredienten

  • 250 gram zoete aardappel
  • 250 gram pastinaak
  • 100 gram rucola
  • 50 gram spekjes
  • 250 gram gehakt
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1 el kokosolie