Italiaanse recepten

Balsamico komkommer salade

Een lekkere frisse salade met het zoete van balsamico. Deze salade past perfect bij een heerlijke pasta of risotto. Snel te maken en je hebt er weinig voor nodig. De kwaliteit van de balsamico azijn is natuurlijk wel belangrijk, maar je kunt het met elke soort maken.

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten

  • Personen: 6

Bereidingswijze

  1. Kras met een vork groeven over de hele lengte van de komkommer. Snij vervolgens de boven en onderkant iets af en snij de komkommer voorzichtig over de lengte door midden. Haal met een theelepeltje de zaadlijst eruit. Snij van elke helft halve maandjes van ongeveer 1 cm dikte.
  2. Doe alle stukjes komkommer in een grote schaal en doe de in stukjes gesneden olijven erbij.
  3. Mix de komkommer door elkaar met 4 el olijfolie, de balsamico azijn en het sap van de 1/2 citroen. Doe vervolgens de grof gesneden muntblaadjes erbij en breng op smaak met wat peper.

Ingredienten

  • 2 komkommer
  • 10 zwarte olijven
  • 3 lente uitjes
  • 1/2 citroen
  • handje vol verse munt
  • 2 el balsamico azijn
  • olijfolie