Italiaanse recepten

Bruschetta met tomaat

Bruschetta is een voorgerecht in Italie. Beter bekkend als anti pasti. Dit is iets waar je heerlijk kan spelen met verschillende ingredienten. Een goede anti pasti is volgens de Italiaan gemaakt van streekproducten en alleen van het seizoen. Niet alleen is het snel en gemakkelijk te maken het kunnen echte smaak explosies zijn.

  • Voorbereidingstijd: 5 minuten

  • Bereidingstijd: 5 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Rooster het brood onder de gril of in een broodrooster.
  2. Smeer vervolgens een kant van het brood in met knoflook en sprenkel er wat olijfolie over.
  3. Snij de grote tomaat in kleine stukjes en de roma tomaten door de helft en mix dit samen met de basilicum en rode wijn azijn goed door.
  4. Doe de tomaten mix op het brood en doe er een heel klein beetje rode peper overheen.

Ingredienten

  • 6 plakken donkerbruin brood
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote tomaat
  • 6 roma tomaten
  • 1/2 tl rode peper heel klein gesneden
  • verse basilicum
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el rode wijn azijn