Italiaanse recepten

Safraanrisotto uit de oven met kalfskoteletten

Heerlijke risotto, maar dan uit de oven. Dat maakt het erg makkelijk. In 5 min heb je alles klaar om het af te bakken in de oven en elke keer is het weer perfect! Dit samen met de heerlijke kalfskoteletten is echt een heerlijke familiemaaltijd om mee te verrassen.

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten

  • Bereidingstijd: 35 minuten

  • Personen: 4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Verhit een grote ovenschaal (met deksel, mocht je dat niet hebben, dan kan je het straks afdekken met aluminiumfolie) op half hoog vuur. Doe de olijfolie, boter, fijngesneden ui, zout en saffraan in de schaal en bak dit 5 min tot de uien zacht en glazig zijn. Let op dat de uien niet verbranden.
  3. Doe de rijst in de schaal en blijf nog 1 minuut roeren. Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet de schaal vervolgens afgedekt in de oven en laat de risotto in circa 30 min beetgaar worden.
  4. Bestrijk nu het kalfsvlees met 1 el olie en bestrooi het royaal met zout en peper. Verhit een grote koekenpan met een beetje olie op hoog vuur en leg de kalfskoteletten erin zodra de olie heet is. Bak ze in 1-2 min per kant goudbruin en leg ze op een schaal en zet opzij.
  5. Doe de overgebleven olie, knoflook en ansjovis in de koekenpan er roer 30 seconden op hoog vuur, Giet de witte wijn erbij en laat hem 1 minuut borrelend inkoken. Schraap daarbij de aanbaksel met een spatel van de bodem, dat maakt het extra lekker straks.
  6. Doe de cherrytomaatjes in de saus en laat ze koken tot er blazen op de velletjes ontstaan. Leg de karbonades weer in de pan en stoof ze nog 5 minuten. Keer ze halverwege om. Roer de majoraan door de saus en dien het gerecht op met de saffraanrisotto.

Ingredienten

  • 4 kalfskoteletten (of kies varkenshaaskarbonades)
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1 fijngehakte ansjovisfilet
  • 1 1/4 dl witte wijn
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 el majoraanblaadjes
  • Voor de safraanrisotto
  • 1 el olijfolie
  • 15 gram boter
  • 1 uit fijngesneden
  • 1 tl zeezout
  • snuf saffraandraadjes
  • 180 gram arboriorijst (risottorijst)
  • 6 1/4 dl kippenbouillon