recept katsu curry
Japanse recepten

Kip Katsu Curry

Kip Katsu curry is het Japanse comfort food recept wat groot is geworden in Nederland bij de verschillende Wagamama restaurants. Een heerlijke milde curry vol van smaak met knapperige kip. Een combinatie die natuurlijk geweldig is! Alles met knapperige kip is heerlijk. Er zijn verschillende manieren om de currysaus te maken, dit is een simpele variant waarbij het niet nodig is om de saus nog met een staafmixer glad te maken.

Dit recept is ook erg geschikt voor kinderen omdat het lekker mild is van smaak. Al met al een echte topper! Mocht je niet veel tijd hebben, maak dan heel veen van de saus in 1x en vries een deel in voor een volgende keer.

Printen

Kip katsu curry

Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Personen 2 personen

Ingrediënten

Voor de saus

  • 3 el olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 wortel in grove stukken
  • 5 tenen knoflook geplet
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el mild currypoeder
  • 1 el bloem
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1/2 tl garam marsala
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el sojasaus

Voor de kip

  • 2 kipfilet
  • 1 ei losgeklopt
  • 2 el bloem
  • 250 gram panko
  • 2 lente ui fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Doe de olie in een ruime pan en bak de uien en wortel samen het de laurierblaadjes 5-8 min tot deze mooi glazig en een beetje zacht zijn. 

  2. Voeg vervolgens de knoflook, curry poeder en bloem toe en roer alles goed door. Schenk beetje voor beetje de kippenbouillon erbij tot het een mooie gladde saus wordt. Laat de currysaus op middel hoog vuur voor ongeveer 15 min inkoken.

  3. Sla de kipfilet tussen 2 vellen bakpapier tot ongeveer 1 cm dikte. Haal ze vervolgens door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko tot ze mooi gepaneerd zijn.

  4. Zet een koekenpan op hoog vuur en doe hier ruim olie in. Bak de kipfilet 5-8 min per kant tot deze rondom mooi bruin en knapperig is.

  5. Maak de saus af met bruine suiker, garam marsala en sojasaus. Roer alles goed door en zeef alle grove stukken uit de saus. Houd de gladde saus warm.

  6. Als de kip gebakken is, snij deze in stukken en serveer met gestoomde sushi rijst en een flink soeplepel van de curry saus en maak het helemaal af met fijngesneden lente ui